Съоснователят на легендарната рок група Pink Floyd Роджър Уотърс разкритикува остро

...
Съоснователят на легендарната рок група Pink Floyd Роджър Уотърс разкритикува остро
Коментари Харесай

Роджър Уотърс oт Pink Floyd критикува остро Франкфурт

Съоснователят на именитата рок група Pink Floyd Роджър Уотърс разкритикува остро град Франкфурт, че е отменил негова изява поради антисемитски изявления, като назова този ход офанзива против свободата на изкуството, пишат задграничните издания.

" Вземащите решения във Франкфурт знаят, че са от неверната страна на закона ", сподели той в изказване, направено от Лондон.

Държавни чиновници са отправили апел към компанията, която стопанисва залата, да анулира концерта на 28 май.

" Политиците нямат право да сплашват и тормозят артистите и техните почитатели със забрани за присъединяване ", споделя английският музикант.

Роджър Уотърс удостовери желанието си да предприеме правни ограничения, с цел да подсигурява, че изявата му ще се състои по проект: " Аз се боря за всички наши човешки права, в това число правото на независимост на словото. Ние сме на път за Франкфурт. Идваме! "

 
Снимка: Getty Images
 

Уотърс има планувани концерти в Хамбург, Кьолн, Берлин, Мюнхен и Франкфурт през май. И в петте града имаше митинги и претенции за забрани.

След правосъдни разногласия Мюнхен взе решение да позволи провеждането на концерта на звездата на 21 май.

Музикантът назова решението " добра вест за свободата на словото в Германия ".

Градът беше подложен на рецензии поради решението, в това число от посланика на Израел, който назова Уотърс антисемит и сподели, че концертите му би трябвало да бъдат анулирани, написа Българска телеграфна агенция. Рон Просор се базира на обстоятелството, че музикантът е пускал по време на концерти балони във формата на прасе със звездата на Давид.

Шум се подвигна и към изказванията на Роджър Уотърс за войната в Украйна. Музикантът сподели, че съветският президент Владимир Путин желае да употребява войната за битка с фашизма в Украйна и че Съединени американски щати са основният агресор.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР